Easter Cupcakes

Igår kväll bakades det morotsmuffins för fulla muggar, och idag dekorerades dem! Det är tredje gången i mitt liv som jag bakar cupcakes, jag avancerar minsann!



Här kommer receptet för att jag är så sneeel

Ingredienser:

14 st

3 st ägg

1 dl farinsocker

2 msk honung

1 dl rapsolja

1 tsk kanel

1 tsk riven färsk ingefära

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

4 dl finrivna morötter

Frosting:

100 g philadelphiaost

50 g mjukt smör

50 g vit kvalitetschoklad

4 msk florsocker

Saft från en halv lime


Gör såhär:

Vispa äggen, honungen och farinsockret ljust och fluffigt med elvisp. Fortsätt och vispa och tillsätt rapsoljan i en tunn stråle och häll i kanelen och ingefäran. Ta fram en separat bunke och blanda ihop mjölet, bakpulvret och saltet för att bakpulvret ska fördelas. Blanda ner det i smeten och häll i de rivna morötterna. Blanda till en jämn smet och fyll muffinsformarna till hälften(stora formar) ellet trekvart(mindre formar). Grädda dem i mitten av ugnen i ungefär 18 minuter eller tills de får färg. Låt svalna ordentligt innan dekoration.

Frosting
Vispa ihop det mjuka smöret och philadelphiaosten till en jämn smet med elvispen. Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna till sumstemperatur innan du blandar ner den i smeten tillsammans med florsockret och limesaften.

Jag köpte 100 g vit choklad och smälte allt. Sedan blandade jag mandelmassa med olika karamellfärger och formade dem till ägg, för att sedan doppa dem i chokladen! Om man inte är lika ambitiös som jag så kan man köpa godisägg och lägga i fågelbona.




Mina papper lossnade, så jag tyckte det blev finare att ta bort dem helt. Fördela frostingen jämt över cupcakesen tills du är nöjd och sen fram en vitlökspress och mandelmassa.



Om man vill ha brunare bon så kan man färga mandelmassan med kakao, men jag körde på den naturella färgen. Pressa mandelmassan och försök fördela den så att det ser ut som ett bo, man kan tvinna, dela, bryta av och hålla på, men överarbeta dem inte; då ser de ihoptryckta ut!



När bona är färdiga så är det bara att lägga i äggen, och om man är lika ambitiös som jag så kan man göra kycklingar av mörkorange och gul mandelmassa! Det är lite pilligt med näbbarna, men om man har tålamod så går det fint. Ögonen är gjorda av smält mörk choklad.



Lycka till och Glad Påsk önskar Elsapelsass!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0