Hejhopp..

..gummisnopp! Så brukade jag alltid skriva till mig själv i min dagbok, fyndigt tyckte jag! Och sen avslutade jag med: Tjingeling badring.

Precis som alla andra har även jag tagit ett efterlängtat lov och befinner mig just nu efter 3,5 timmars bussresa i Malung! Alex fyller 19 idag så vi har firat honom med smörgåstårta påskäggsjakt och presentöppning. Det slutar med att jag äter upp godiset i ägget jag gav honom, ooups.

Nu ska vi mest chillaxa(nytt ord eller vad är grejen? Hörde det någonstans och var ju bara tvungen att börja använda det), äta, sova och må gött! Ja, jag ska försöka trycka in lite uppsats om Hare Krischna och göra klart de två sista sidorna i pysselboken(projektarbetet). Utakastet till rapporten lämnade jag in igår, äntligen! Fick väldigt bra respons, och jag ska bara lägga till resultatet och resten av metoden. Vi är ju liksom inte klara än så det är omöjlig att vara helt klar med rapporten i nuläget. Gjorde även samhällsekonomiprovet och det gick sådär; jag borde pluggat lite mer på de komplicerade grejjerna. Men jag hoppas på ett VG i alla fall, och det är jag hur nöjd som helst med i samhällsämnena och matten, för de är jag sämst på. Annars brukar jag bli besviken om jag inte får MVG, bortskämda pluggäckel, blä. Hehe.

För att fira Alex, hans syster Bea, och deras styvpappa Hans som alla fyller år på våren, så har vi bokat bord på Lammet & Grisen på söndagkväll. För er som inte har någon aning om vad det är så har de en lokal på Öland som de har öppen på sommaren, och på vintern är de i Sälen. Anpassningen efter säsongen är ju genialisk, slår vad om att de tjänar multum! Man kan beställa vanliga rätter, men deras specialite är deras enorma tredelade buffé. Man tar sin tallrik och går fram till två personer som står och skär kött och man får välja mellan fläskfilé, oxfilé eller lammfilé (+ såklart hur färdigt man vill ha det). Sedan är det bara att välja mellan alla sallader, potatisvarianter, såser, bröd, ostar mm. De har delat upp det så att: om du tar lamm så är dessa tillbehör och såser godast. Men man kan ju såklart ta vad man vill! Köttet och många av tillbehören kommer från Dalarna och är ekologiskt; me likey!

Åååh vad jag längtar till söndag, för mig är det typ årets bästa måltid. Jag var där för första gången förra året och jag säger såhär: min mage bullrade som ett åskväder när jag kom dit och jag rullade hem. Man äter tills man spricker!

Glad påsk önskar jag och mina naglar! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0