Lasek och GI

Imorgon är en stor dag, jag ska åka till Karlstad och göra en sista förundersökning på mitt högra öga. Om hornhinnan är tillräckligt tjock så ska jag operera synen (med Lasek) på båda ögonen kl 15:00, om inte så får jag väl åka hem och gråta lite. Jag är inställd på att jag kan bli nekad operationen, men samtidigt så hoppas jag ju såklart på att jag ska få göra det, annars måste jag använda linser och glasögon resten av mitt liv; min hornhinna kommer aldrig bli tjockare. Nu kanske ni tänker; hur har du råd? Pappa betalar, svårare än så är det inte! Nejmen, Pappa har erbjudit det som studentpreset för både mig och Artur, men han nappade inte. Håll tummarna för att min högra hornhinna är tillräckligt tjock(den vänstra är ok)!

Annars så har jag, efter förslag från Emma bestämt mig för att börja med GI-metoden. Eftersom jag kommer vila nu i en vecka så kan jag ha bättre koll och ha tid på mit att vänja mig. Det är inte en sån stor förändring egentligen eftersom jag redan gillar att äta massor av grönsaker, baljväxter och fullkornsprodukter(jag antar att mamma påverkat mig en hel del). Imorgon börjar fas 1 vilket är LCHF i ca 4 dagar; ägg och bacon till frukost, det blir en liten omvändning! Sen kan man börja äta fullkornsbröd och annat ända tills man gått ner till sin målvikt, min är 75  eller lite under.  Jag vill inte bli jättesmal(gillar mina kurvor), men jag vill må bättre och bli fastare i kroppen! Jag har väl alltid haft lite för mycket runt magen och jag har försökt att röra på mig varje dag minst 30 min och ätit mer sallad och nyttigt, men det hjälper inte på mig. GI ska även va bra för tänderna, och man blir inte sötsugen, vilket säkert kommer va jätteskönt! Jag har tyckt att bantning och sånt har varit töntigt förut och att man borde välja mat utefter sitt sunda förnuft, men GI verkar helt ok. Jag ser faktiskt fram emot det!

Förresten, bilderna som jag utlovade i mitt förra inlägg ligger i mitt sommaralbum på facebook, det va lättare så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0