Kvinnan står i köket och gör det hon ska

Igår testade jag på något jag inte gjort på typ 4 år, thaisoppa!
För 2-3 hungriga personer:

1.5 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 morötter
3 stjälkar stjälkselleri
1/3 liten purjolök eller 1/2 gullök
1/2 paprika
1/2 chilifrukt
1 citrongräs
1 tumstor bit ingefära
2 stora kycklingfileér(eller nåt annat om man är vegetarian)
Äggnudlar efter behag
Ev. valfria grönsaker som typ champinjoner och aubergine
2 stora(eller fler om de är små) vårrullar per person
Sweet Chilisås


1. Sätt vattnet och buljongen på spisen i en kastrull.
2. Skala och strimla ingefäran fint
3. Rensa chilin från kärnor och vita väggar och strimla fint.
4. Krossa citrongräset med knivskaftet så att den öppnar sig längst med hela, och skär upp resten av grönsakerna i behagliga bitar.



5. Häll i allt i buljongen och låt koka i 15 minuter.
6. Skär under tiden upp kycklingfiléerna i lagom stora bitar och lägg i grytan efter en kvart. Låt sjuda någon minut tills bitarna är klara. Börja steka vårrullarna i olja.
7. Lägg i nudlarna och låt koka efter instruktionerna på paketet(ca 4 min).
8. Försök tajma så att allt blir klart samtidigt, och ät!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0