Kommentarsvar


Hej okända Sara!
Först och främst ville jag bara säga att jag är hemskt ledsen, men jag var på Boavista, inte Sal! Jag har bara mellanlandat där, men det måste ju vara liknande Boavista eftersom det är samma ögrupp/land! Jag skulle kunna skriva hur det var på Boavista, och du kanske får några tips!
Det var varmt, kul, blåsigt, inte turistförstört (=bra, kul att se hur det är på riktigt), cool natur, god mat och fina stränder!
Det är väldigt stark sol, ta med minst en tunn långärmad tröja, och ett par tunna långbyxor till exempel chinos! Solkräm med iaf solskyddsfaktor 20 behövs i början eftersom Kap Verde är såpass nära ekvatorn! Du kommer inte känna att du bränner dig förrän du blir röd, man känner inte att solen steker eftersom det är öar och det blåser därför ganska mycket. Skydda dig därför på promenader.
Det regnar väldigt sällan, så det behöver du inte tänka på, men som sagt, STARK SOL!
Telia fungerar inte märkte jag, för det är mitt abonnemang, men vissa andra verkar fungera och detta kan du mer än säkert kolla upp på nätet! Om du måste ringa, fråga på ditt hotell om du kan låna deras telefon för det är billigare med fast än med din egen mobil. Sms med din mobil kostar runt 10 kronor skulle jag gissa på, men detta beror på abonnemang.
Internetcafeér kommer ni lätt att hitta med den karta ni får av reseguider, och ni kan fråga dem en massa saker på välkomstmötet alla har samma dag man anländer.
Maten blir lite svårt, eftersom jag inte varit på Sal, men här får du en länk till fritidsresor resetipssida med en massa restauranger (och hotell, men skit i dom, för ni har ju redan bokat resan)! Jag anser att du ska testa massa olika fisk, de har mycket färsk tonfisk och andra skaldjur som är väldigt gott! De äter mest fisk och ris eftersom de bor på öar och allt kött importeras ofta. De äter sötpotatis istället för potatis, men lugn.. det finns pommes frites ;)
De pratar Portugisiska, eftersom det är en Portugisisk koloni, så om du kan det eller Spanska så förstår du deras språk lättare eftersom de är så lika!
Deras valuta heter escudos och man brukar räkna 100 esc = 1 euro för att det ska vara lättare, men det är egentligen 110 esc = 1 euro, men de avrundar som sagt. På tal om pengar så ska du pruta om du köper armband, halsband, trädjur, souvernirer eller vad du nu vill ha med dig hem. Men samtidigt måste du ge dem något för de lever trots allt på detta! Jag prutade ungeför 30% på allt jag köpte. Det fungerade väldigt bra och då är jag ändå en nybörjare på att pruta, fast jag lär mig av min pappa som är väldigt duktig.
Ni får heller inte glöma att dricks är viktigt. Det behöver inte vara mycket (mycket är typ 5kr, alltså 50 escudos) men i alla fall några småmynt ska man lämna.
Är ledsen för det sena svaret (är inte så väldigt aktiv i dagsläget), hoppas du läser detta innan du åker och att du får en fucking awesome semester! Det är verkligen värt 8 timmars flyg!!
Här kommer det även lite bilder om du är intresserad!
strand på Boavista
kycklingklubbor med ris, sötpotatos och grönsaker
sjukt fina blommor och träd
/Elsapelsass

RSS 2.0