Medborgarförslag

I samhällskunskapen fick vi som uppgift att skicka in ett medborgarförslag; man kan ge ett förslag till kommunen om något man vill ändra i den kommun man bor i. Vi jobbade i grupper och skrev Frida Rylanders namn eftersom hon är skriven här. Det enda vi hört fram till igår är att förslaget skickats vidare till gymnasienämnden för vidare beslut.

För övrigt så är allt, alla brev och grejer som skickas in till kommunen offentliga handlingar, vilket betyder att vem som helst kan gå dit och säga ungefär "Hej jag vill läsa igenom alla medborgarförslag som skickats in denna vecka" och få det, ingen frågan om saken! Vi antar att tidningar och tvkanaler gör detta, för igår så fick Frida ett meddelande på sin mobil: Hej jag heter randome namn och ringer från värmlandsnytt angående ditt medborgarförslag ... bla bla bla.. ring upp så kan vi göra något av dethär!

Jag tror inte att många förstår hur stort det här är för oss; ett förslag om en ändring som vi skrivit, kommer att publiceras i media! Fler får reda på att det är någon som tagit tag i det och med alla våra argument vi har för att förslaget borde gå igenom känns de som om det borde gå, vi hoppas att det ska gå!

Jag har varit euforisk hela dagen pga. detta, det är en stor grej och vi är superlyckliga. Ni kanske undrar vad vårat förslag handlar om? Jo, själva förslaget lyder "Vi vill att gymnasieungdomar som väljer att äta vegansk kost skall behandlas på samma sätt som allergiker eller vegetarianer" Vi har uppemot ett helt A4 med argument för att man skall ha rätt till att vara vegan i gymnasieskolan med i förslaget.

Ajuste, håll utkik på tv4's lokala nyheter, vi skall på tv intervju imorgon! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0