Matte finish

Är så sugen på att köpa ett nagellack som ger en matt yta. Titta bara vad mycket fint man kan göra genom att måla ett glansigt ovanpå!

 
 
 
 

Beauty and the beast

Har blivit så himla sugen på att brodera igen, gjorde det mycket för kanske.. 6 år sedan? Sen har det väl hänt att jag tagit fram något gammalt och pilat lite med, men aldrig riktigt kommit igång. Jag tror jag behöver börja med ett nytt! Det finns en butik som heter Ateljé Margaretha, som har superbra sortiment, och dessutom en hemsida! Jag har kikat runt lite under kategorin disney och tavlor, och hittat den här underbara tavlan och många fler i samma stil. Det finns Snövit, Pinocchio, Lejonkungen, Bambi, Askungen osv. Synd bara att de kostar nästan 500 kr/st.. Jag vill va rik.


Ring mig!

Blir ju arbetslös på måndag, så jag tänkte satsa lite mer "seriöst" på dethär med naglar och tjäna lite! Fixade ihop en sån där "ta en lapp med mitt nummer"- annons som jag kan sätta upp lite varstans, gratis! Woho!
Nu får vi väl se om det händer nåt då.
(ja, den är väl inte helt proffsig, men skitsamma, hoho)

Imorrn ska jag till Karlstad på arbetsintervju för köksjobb på Branäs, hoppas hoppas hoppas! Ska nog se om jag kan hitta ett par jeans också när jag ändå är där, mina blåa har slitits sönder och är numera lite för stora.. Har ju faktiskt minskat lite.

Påväg

Nu är allt inpackat och vi är påväääg mot Arlandas långtidsparkering, för att sen få skjuts i en liten buss till flygplatsen! Där ska vi vänta tills kl. 06:00 då mamma och Anna åker, de ska mellanlanda i Köbbenhaven. Jag och Emma däremot åker vid 10:00, men kommer fram ungefär samtidigt som dem eftersom vi flyger direkt till Rom. TAGGARRR! Kommer inte ha på internet så ofta, kommer antagligen inte blogga, men kanske kikar in på facebook och instagram(Elsapelsass) om jag hittar gratis wi-fi. 

Bilder kommer på tisdag, antagligen på fb, ha det bra!

Randome fjäril jag hittade hos mamma.


Hej

Taggar en sista arbetsdag innan lajv(och giftermål, haha!) och sen la Italiaaaaaa. Tänkte bra säga det. JappKlagar ju inte på vädret heller precis! Lördag och söndag kommer antagligen inte va sämre!Vardaglig skit

Här händer det inte mycket.. Jobbar, äter, tränar sover och försöker få saker gjorda. Nu två månader senare börjar jag göra tackkort till de som uppvaktade mig på min student.. det går framåt!

4 dagar till lajvet och knappt en vecka till jag ska till Rom med mamma, hennes kompis och Emma Ohlqvist! Ska bli så jäkla roligt! Shoppa, festa, upptäcka all underbar kultur och mat! Synd bara att de äter pasta och pizza hela tiden.. vetefan vad jag ska äta. Får väl äta sallad i en vecka när vi äter ute. Kul liv. Just nu står det stilla med vikten också, tror det beror på lingonveckan.. hoppas på det iaf. Ska ut och gå mer och äta mindre kolhydrater nu, så får vi se om det händer något! Annars tror jag att jag skiter i det faktiskt, har försökt himla länge nu, står still på -1.5. Ska väga min på riktigt imorgon så då vet jag den riktiga siffran. Fast det är ju lite dumt att jag bara väger mig, borde mäta istället. Jag har köpt ett par likadana jeans shorts som innan sommaren, fast nu i storlekan mindre. De sitter som när jag köpte de större, win! Har även fått större benmuskler, så jag tror faktiskt jag bara har fått mer muskelmassa, och det väger ju mer. Hoppas iaf! Borde mätt mig från början. 2 st 1h(minst) powerwalk imorrn när jag är ledig, nu kör vi, hepp hepp!


Testade btw att fota månen härom natten, det gick väl sådär, måste skaffa mig bättre objektiv, blev ju helt suddigt även om jag hade stadigt stativ och lät den trycka av själv. Använde mitt tele, och det är ett Tamron på 200, och jag tror man behöver över 300 för att få bra månbilder. Eller så är det bara jag som är dålig. Äh, får väl skaffa mig det i framtiden när jag har nån bra utbildning och fet lön. 


Fullmåne

Det var längesen jag var rädd för mörket på riktigt, hundra miljarder hjärnspöken fantiserade ihop hur jag blev skjuten, knivskuren och våldtagen av personen som gick bakom mig. En person som inte ens existerade. Men jag antar att det är vanligt för barn att vara rädda för mörkret och för det man inte ser eller vet, och sen när man växer och koncentrerar sig på annat så byter man rädslor. Det gjorde i alla fall jag.

Jag minns en kväll väldigt tydligt, jag kan ha varit 8 år kanske och skulle gå hem från en kompis en mörk sensommarkväll. Pappa lät mig springa rätt så fritt i Sunne när jag var liten, vilket väl både har sina för och nackdelar; självständighet och fara. Jag hade redan trott mig se flera personer som förföljt mig, men plötsligt komdet en riktig från en annan väg i en korsning som gick rakt emot där jag gick. Hon hade en hund med sig, och ju närmre hon kom desto mer förstod jag att det bara var en medelålders kvinna som var och rastade sin hund. Men jag måste sett ensam och livrädd ut, för hon frågade så snällt om vilket håll jag skulle, och om hon inte skulle följa mig en bit. Med gråt i halsen trots lättnaden sa jag ju såklart ja, och ändrade min syn totalt på mörka främlingar. Jag skiljde på spökena och människorna, det goda och det onda och kunde på det sättet - sakta men säkert - sopa bort min mörkerrädsla. 

Så tack till dig med hunden, tack till fina Red Hot's som gör mig glad och motiverad på mina powerwalks nowadays(Speciellt albumet Californication). Tack även till fullmånen som jag stirrat på hela kvällen idag, det var fullmåne igår natt så det var hur fint som helst och ångrar mig gånger 1000 att jag lånat ut min kamera.. hade lätt gått ut med stativet annars. Och tack alla varulvar för att ni inte visade er i regnet på gårdagens promenad, det räckte med de flera hundra paddorna som hoppade över vägen var 5:e sekund(nej, jag överdriver inte, det var promenadtv-spel, som Matilda kallar det).

Nu är det enda jag behöver en dusch, en riktig säng och min matlust tillbaka. Hatar mat just nu.. blä. Det enda sm är tillgängligt är en dusch tyvärr.. suck. Godnatt fina vänner. 

Ps. Vägde mig för 3 dagar sen, hade då gått ner 1.3 kg, success! Nästa riktiga vägning är måndag, hoppas på -2, för då har jag hållt på i 2 veckor, wish me luck! Kommer dock inte kunna väga min förrän onsdag eller torsdag för jag är inte hemma, men ändå!

RSS 2.0