Fullmåne

Det var längesen jag var rädd för mörket på riktigt, hundra miljarder hjärnspöken fantiserade ihop hur jag blev skjuten, knivskuren och våldtagen av personen som gick bakom mig. En person som inte ens existerade. Men jag antar att det är vanligt för barn att vara rädda för mörkret och för det man inte ser eller vet, och sen när man växer och koncentrerar sig på annat så byter man rädslor. Det gjorde i alla fall jag.

Jag minns en kväll väldigt tydligt, jag kan ha varit 8 år kanske och skulle gå hem från en kompis en mörk sensommarkväll. Pappa lät mig springa rätt så fritt i Sunne när jag var liten, vilket väl både har sina för och nackdelar; självständighet och fara. Jag hade redan trott mig se flera personer som förföljt mig, men plötsligt komdet en riktig från en annan väg i en korsning som gick rakt emot där jag gick. Hon hade en hund med sig, och ju närmre hon kom desto mer förstod jag att det bara var en medelålders kvinna som var och rastade sin hund. Men jag måste sett ensam och livrädd ut, för hon frågade så snällt om vilket håll jag skulle, och om hon inte skulle följa mig en bit. Med gråt i halsen trots lättnaden sa jag ju såklart ja, och ändrade min syn totalt på mörka främlingar. Jag skiljde på spökena och människorna, det goda och det onda och kunde på det sättet - sakta men säkert - sopa bort min mörkerrädsla. 

Så tack till dig med hunden, tack till fina Red Hot's som gör mig glad och motiverad på mina powerwalks nowadays(Speciellt albumet Californication). Tack även till fullmånen som jag stirrat på hela kvällen idag, det var fullmåne igår natt så det var hur fint som helst och ångrar mig gånger 1000 att jag lånat ut min kamera.. hade lätt gått ut med stativet annars. Och tack alla varulvar för att ni inte visade er i regnet på gårdagens promenad, det räckte med de flera hundra paddorna som hoppade över vägen var 5:e sekund(nej, jag överdriver inte, det var promenadtv-spel, som Matilda kallar det).

Nu är det enda jag behöver en dusch, en riktig säng och min matlust tillbaka. Hatar mat just nu.. blä. Det enda sm är tillgängligt är en dusch tyvärr.. suck. Godnatt fina vänner. 

Ps. Vägde mig för 3 dagar sen, hade då gått ner 1.3 kg, success! Nästa riktiga vägning är måndag, hoppas på -2, för då har jag hållt på i 2 veckor, wish me luck! Kommer dock inte kunna väga min förrän onsdag eller torsdag för jag är inte hemma, men ändå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0