Lite jul

Hoppas att alla haft ett par fina dagar, för det har jag haft med matlagning, gran, familj, presenter och en trött och megaförkyld papi, haha.
Rocky Road

Idag gjorde jag amerikanskt julgodis, eller ja, det är nog från Australien från början, men de har massa konstiga grejer i som jag inte orkar med! Gick mest utifrån Leila Lindholms recept; Choklad, jordnötter, pistagenötter, minimarshmallows och dumlekola, fast jag bytte ut jordnötterna mot cashewnötter och tog hälften mjölkchoklad(den med digestivekulor i så det blir lite krispigare) istället för bara 70%! Man kan variera Rocky Road oändligt, men jag tycker jag lyckades riktigt bra, och alla som smakat det ville bara ha meeeer!

Tänkte vara snäll och dela med mig av hur jag gjorde:

1. Skala två nävar pistagenötter och dela dem på mitten, om du tycker att det blir för stora bitar.

2. Smält chokladen(400g) i vattenbad, ta av kastrullen från spisen och häll i båda sorters nötter.

3. Medans chokladen svalnar så tar du av plasten från två nävar dumlekolor och delar dem på mitten eller i tre delar.

4. När chokladen är fingervarm, blanda ner dumlekolorna och två nävar(ja, det är ett bra mått, okej?) marshmallows i chokladen, just för att de inte ska smälta.

5. Häll ut allt på ett bakplåtspapper och tryck ut det till en rektangel så att det blir lättare att skära jämna bitar sen. Låt stelna i kylen, och skär sedan i önskade bitar.

Jag ska/har gett bort massor i julklapp till folk, och då kan det kännas lyxigare med t.ex. två större bitar i cellofanpåsar. Pga. allergier så skrev jag vad det är i på en liten lapp också så att inget otrevligt händer, lycka till! 
See these people they lie, and I don't know who to believe anymore.

 

Men hallå!?

Varför har ingen köpt dehär tightsen till mig än?

215 kr på Asos

RSS 2.0