Skulle göra vad som helst, bara det blir bättre

Vill inteeeeeee. Städerskan kommer imorgon kl 8:00 och dammsuger. Döda mig nu bara. Äh, jag får väl tänka på att jag slipper. Hehe. Folk tycker att jag är bra på att fixa och anordna och sånt. Men att städa, typ mitt rum och så, det händer väl en gång i halvåret kanske, eller när pappa tvingar mig.

Sjukt taggad! På fredag ska jag ha en privat 20-årsfest hos en kompis, och jag har fixat med massa grejer, bland annat drunken gummibears! Ska göra jell-O shots, baka minicupcakes och massa annat gött snacks är inköpt! Massor av fina vänner kommer, både från Sunne och Karlstad så dethär är upplagt för en skitbra kväll! Vill bara att det ska vara fredag och att det aldrig ska ta slut.

Emma



Ibland(okej, typ ganska ofta) är det rätt najs att ha en vän i London som kan köpa fina saker åt en så att man slipper frakten(tips: erbjudandet ta 3 trosor för 10£). Sen kan det kan ju gärna bli sommar nu också så jag får ha på mig allt fint jag samlat på mig utan att frysa ihjäl. Tog även en snabbtur till mitt fina Karlstad idag för att inhandla mer eller mindre nödvändiga saker. Det blev lite träningskläder till våren, ett par jeans, ett Florence+the machine-linne, cupcakeplåtar, formar och lite fjädersmycken.
Spräckte mina gamla blåjeans på det mest brutala sättet häromdagen; det blev en 20 centimetersreva, av att bara sätta mig i en bil. Fattar verkligen inte hur jag lyckades men det är skönt med nya med lite spänst i och som inte är för korta i benen.


Det är så otroligt tillfredsställande att se resultaten från min träning! Får så mycket positiv respons och "vad smal du har blivit" har jag nog fått höra hundra gånger det seaste halvåret, hehe. Är nöjd med min kropp såhär, jag tycker själv att jag är snygg! Det är så skönt att kunna säga så och det är det inte många som kan! Tänker aldrig väga över 75 igen, om det inte är muskler då förstås, men så beff har jag inga planer på att bli. Nu är det bara att fortsätta ungefär så som jag gör nu så kommer jag leva ett långt och gott liv. Heja mig!

Ni har väl inte missat spotify's nya hipsterfunktion?



Träning

Mest för att kunna se tillbaks på min utveckling kan det va bra att skriva ett litet inlägg då och då för att påminna mig om vart jag är just nu. Dethär kan kanske vara ett "tråkigt" inlägg, men jag behöver det. Så här kommer det:

Det mesta jag vägt: ca 85
Startvikt innan GI: 80.2
Nuvarande vikt: 73.5
Har legat runt det ända sedan jag avslutade GI i höstas, har hållt det genom att fortsätta äta någorlunda hälsosamt(fullkorn, grönsaker, proteiner osv.), kört löpträning minst 5 gånger i veckan med 8 veckors uppehåll i november och december. Innan nyår fick jag äntligen pengar och köpte gymkort med Lovisa på Pulsen och började springa igen. Bygger även muskler två dagar i veckan och har ökat en del på maskiner och vikter.
Ett av de bästa köpen jag gjort. Är djävligt stolt över mig själv att jag kommit såhär långt.
 
Kondition:
Orkar springa ungefär 9 km med lite drygt medelhastigheten 6 min/km, nivå 10 på löpbandet. Ska snart öka till att springa milen en gång i veckan, att få det under timmen är mitt mål, vilket betyder nivå 10,5 som medelhastighet på bandet. Just nu spyr jag efter 7 och ibland 5 km på den hastigheten så vi får väl se. Går ju såklart av innan jag spyr. Hehe. Okej har aldrig tränat så jag spytt, men ni fattar.
 
Har tyvärr inte mätt mig innan jag gick ner i vikt, men just nu ligger jag ca på:
Midja: 81
Stuss: 101 cm
Arm: 27 cm
Lår: 43 cm
Hittar inte mitt måttband så jag tar en tråd och mäter den sen, svårt att veta exakt då.
 
En träningsvecka kan se ut såhär för mig(blir även denna veckas planering.. hehe):
Måndag: Kondition (minst 7 km)
Tisdag: PW (minst en timme), eller kondition
Onsdag: Gymma
Torsdag: Kondition (minst 7 km)
Fredag (innan jobbet): PW eller kondition (min födelsedag!)
Lördag: VILA
Söndag: Gymma

Ska ordna födelsedagsmiddag för min familj, och dessutom anordnar Sunne Multisport ett event till helgen så det blir lite körigt! Men får träna innan och efter så löser det sig nog. Börjar 15 på fredagar så jag brukar träna innan det.
 
På gymmet tränar jag bara överkropp och röv, eftersom jag mer gillar formen av löparben, så det blir bara två gånger i veckan för musklerna måste ju faktiskt få återhämta sig.

Behave

Det finns vissa saker som jag verkligen djupt och innerligt hatar. Får en klump i halsen, svårt att andas. Folk som glor så att blicken nästan fastnar, som är lata utan att ens ha en ursäkt, folk som lovar saker men inte håller, folk som är dryga så in i helvetet när personer redan är trötta och irriterande, krig, kaffe, gräddtårta och russin.
Okej, går kanske lite till överdrift men vafan. Orka liksom. Orka vara en dryg och jobbig människa när man kan vara osjälvisk, trevlig och inte så jäkla irriterande utan anledning hela tiden. Jag försöker i alla fall, även om jag har en dålig dag och PMS, även om jag har lågt blodsocker. Då kan man skämta om sig själv i alla fall om man inte orkar vara trevlig. Det kanske låter konstigt men: snälla sätt på dig din mask när du är bland människor, lägg inte dina problem och din negativa energi på andra genom att va en jäkla påle i deras röv.

Instagram

Baka ihjäl sig, fira alla hjärtans dag, träna lite med Lovisa, må bra, köpa fina kläder i Karlstad, säga hej till ellljusspåret och mysa med fina katter.

Karlstad

Okej, visst. Jag har fått gratis tandvård hela mitt liv, men 710 kr för att en tandhygienist skulle kolla på mina tänder i 3 minuter och säga att jag borstar bra är väl att överdriva!? Visste ju det redan. Jaja. Fick i alla fall hälsa på Karlstad igen. Saknar staden så det gör ont. Unnade mig lite mer eller mindre välbehövliga saker, har ju faktisk sålt konst nu så har lite pengar!


 
Skor, ring, mascara - Åhlens
Skärp - Lindex
Sugrör, cellofanpåsar, småburkar, muffinsformar - Lagerhaus
Topparna - H&M

Blev så trött på att det inte fanns små lådor hemma när man behöver dem till rester och matlådor till jobbet, så jag gjorde något åt det! Annars hade det nog inte hänt i dethär huset.. Papperssugrören ska jag använda till cakepops, har tänkt länge på att testa på det, men aldrig kommit till skott! Ska göra massa kul till alla hjärtans dag hade jag tänkt, bland annat en ny variant av Rocky Road, och cupcakes! Så påsarna och muffinsformarna behövs verkligen.

Nya vinter/vårskor(mina nuvarande är så äckliga, för jag cyklar alltid hem i dem från gymmet..), ett skärp och en ring till lajv(och vardag) och lite nya kläder är ju också kul att hitta! Okej, jag kan erkänna att jag blivit lite påverkad av reklamen för den där mascaran, men till mitt försvar så är min gamla snart slut, jag ville testa något nytt och jag köper alltid Maybelline!


X - files


Veckans projekt; en liten tavla beställd av Oskar!

Mountain Lion

Igår kväll gjorde jag klart det sista på tavlan jag hållt på med de senaste 9 veckorna. Det tog totalt ca 24 timmar, och både jag och köparen är helnöjd! Är nu inte längre helt pank heller, wohooo!

Har lagt upp en helbild på facebook, men som vanligt lägger jag upp lite mer detaljer på bloggen, varsegod!

 
 

RSS 2.0